عشق به منزله راهکاری برای آسیب روانی_قسمت نهم

عشق به منزله راهکاری برای آسیب روانی_قسمت نهم

چگونه فرهنگ شخصیت ما را می سازد؟

شخصیت اجتماعی ازنظر اریک فروم از شخصیت فردی که هریک از ما دارای آن هستیم و آن را در جهان به منصه ظهور می رسانیم فرق دارد. شخصیت اجتماعی، تا جایی که ما را تعریف و هدایت می کند، سوپاپ اطمینانی است برای اینکه ما در فرهنگ خاص خود به عنوان یک فرد نرمال جا بیفتیم. در واقع بیان کننده این است که ما چگونه در جامعه کارکرد داریم. 

ارزشهای سیستم اجتماعی-فرهنگی چنان در زیر پوست ما نفوذ می کنند که ما انتظارات جامعه را با خواسته ها و نیازهای خود اشتباه می گیریم.

بنابراین، آنچه نرمال و طبیعی پنداشته می شود به واسطه آنچه از مردم انتظار می رود تنظیم می شود و نه آنچه برایشان خوب است، درواقع آن ویژگی های اخلاقی و آن منش هایی که حفظ و نگهداری فرهنگ جامعه را تضمین می کنند اصل قرار می گیرند. و چنین ویژگی هایی به عنوان طبیعت انسانی شناخته می شوند و انحراف از آنها آنرمال دانسته می شود. 

ویژگی های شخصیت اجتماعی در فرهنگ ما چه هستند؟

۱. جدایی از خویشتن: هویت یابی وسواس گونه به واسطه وظایف، نقش ها و مسئولیت های تحمیلی اجتماعی به قیمت نادیده گرفتن نیازهای فرد سلامت فرد را به خطر می اندازد. چنین ویژگی به همراه برخی ویژگی های دیگر، نتیجه نادیده انگاشته شدن نیازهای رشدی کودک هستند. 

۲. گرسنگی مصرف(مصرف گرایی):از دست آوردهای فرهنگ مصرف گرایانه این بوده است که ما را قانع ساخته که هرآنچه خواسته ماست درواقع نیاز ضروری ماست و ما را شرطی کرده است به چنین باوری. 

۳. انفعال هیپنوتیک: وقتی اتفاق می افتد که ما از کودکی از نیازهای خود باز می مانیم و به جای اینکه به صورت خودبنیاد عمل کنیم مقهور شرایط می شویم. فراتر از آنچه به لحاظ اجتماعی قابل قبول است عمل نمی کنیم و مرزها را نمی شکنیم.

این مقاله را به اشتراک بگذارید:

نظرات

نظر شما