خرد توانایی ما برای حل مساله است. ما همواره می کوشیم که برای مسایل و مشکلات خود راهکار بیابیم. این مهم را به وسیله خرد انجام می دهیم. خردورزی پدیده ای است که با عصر روشنگری در غرب نسبت مستقیم دارد. زایش فلسفه و علم در غرب نتیجه خردورزی است. خردمندی نه تنها محاسبه سود و زیان بلکه سنجیدن خیر و شر و عاقبت عمل و رفتار و گفتار آدمی است. هرچقدر خردمندی در افراد بالا برود کارامدی آنان در زندگی بیشتر می شود. خردمندی با افزایش سن معمولا افزایش می یابد. تربیت افراد در خردمندی آنان نقش دارد. عواملی همچون سفر کردن و مطالعه کتاب در افزایش خردمندی نقش دارند. امروزه با گستردگی ارتباطات جمعی احتمال خردورزی بیشتر شده است به شرط اینکه از وسایل ارتباط جمعی به صورت آگاهانه استفاده شود. آگاهی وجه مهم خردورزی است. خودآگاهی داشتن نسبت به خود و دیگران و دنیا ما را در بینش نو نسبت به مسایل و مشکلات یاری می رساند. باید توجه داشت که خردورزی اگر از حد بگذرد به چارچوبی خشک و صلب تبدیل می شود.
از سوی دیگر خیال مکمل خرد است. خیال همان پرواز دادن روح است. اینکه اجازه دهیم روان مان از مرزهای زمانی و مکانی بگذرد و به ماورا سفر کند. خیال با شهود نسبت دارد. خیال با آفرینش هنری نسبت دارد. خیال اگر گسترده شود می تواند انسان را به ماورای دنیای مادی کوچ دهد. امروزه با گسترش تکنولوژی سفر در دنیای خیال امکان پذیرتر شده است. هوش مصنوعی و گجت ها امکان دسترسی انسان ها را به خیالپردازی هایی که در قدیم غیرممکن می نمودند آسان کرده است. لازم به ذکر است که شرق گنجینه ای از خیال با خود به همراه دارد. قریحه هنری در مشرق زمین پیشینه ای طولانی دارد.
ما در بخش خرد و خیال وب سایت به هوشمندی عاطفی و راه های ارتباط موثر می پردازیم. چرا که از نظر ما پل ارتباطی میان خرد و خیال هوشمندی عاطفی است.با توجه به کتاب راهنمای هوشمندی عاطفی راهکارهایی را برای حل مشکلات ارتباطی میان افراد برمی شمریم. این سلسله گفتارها به هم پیوسته هستند و نیازمند پیگیری شما برای رسیدن به نتیجه خواهند بود. راهکارهایی که ذکر خواهند شد کاملا عملی و کاربردی هستند و برای زندگی روزمره کارآمد می باشند.