هنگامی که از زنانگی حرف می زنیم منظورمان آن دسته از ویژگی های زنانه و مجموعه نمادهایی است که مرتبط با زنان هستند که در جریان اجتماعی شدن زنان و مردان شکل می گیرند. زنانگی و مردانگی دو سازه اجتماعی هستند و در اجتماع ساخته می شوند و نمی توان گفت که صرفا ساخته بیولوژی و ساختار فیزیولوژیکی هستند.ما زن و مرد به دنیا نمی آییم بلکه در جریان تربیت و اجتماعی شدن زن و مرد می شویم. وقتی یک دختر از ابتدای تولد صورتی می پوشد و یک پسر آبی می پوشد این یعنی به وی تزریق می شود که او زن است یا مرد.عروسک مختص دختران است و ماشین مختص پسران. هرچقدر در جامعه ای تفکیک جنسیتی پررنگ تر باشد زنانگی و مردانگی از هم دورتر می شوند و شکاف بین شان بیشتر می شود.
مادری یک خصلت زنانه تعریف شده است. گرچه لزوما این زنان نیستند که تربیت فرزندان را به عهده دارند. در جامعه ما بار تربیت کودکان بیشتر بر عهده زنان نهاده شده و این به دلیل تقسیم کار جنسیتی است که مردان را در بیرون از خانه به اشتغال در خارج از منزل وادار می کند و زنان را در داخل منزل مسوول مدیریت خانه می داند. البته امروزه زنان بسیاری هم هستند که هم وظیفه نان آوری را برعهده دارند و هم تربیت فرزندان را بر دوش می کشند. این وضعیت می طلبد که مردان مشارکت بیشتری در امور منزل داشته باشند.
ما در بخش زنانگی و مادری به متونی می پردازیم که زنان را به عنوان مادران و تربیت کنندگان فرزندان تعریف می کنند. این بخش با بخش جنسیت همپوشانی هایی دارد. اما این بخش بیشتر بر گستره خانواده معطوف می باشد.